Ajurvedinė virtuvė
“Ajurvedinė virtuvė” – tai sveiko maisto restoranai, įsikūrę Saltoniškių g. 34 a ir Latvių g. 7a Žvėryne, Vilniuje.
Kiekvieną darbo dieną siūlo sveikus vegetarinius pietus, pagamintus iš šviežių, ekologiškų produktų, vadovaujantis ajurvedinės mitybos principais ir taisyklėmis.
“Ajurvedinė virtuvė” ruošia įvairius vegetarinius patiekalus pagal išankstinius užsakymus šventėms, seminarams bei kitiems renginiams.
Taip pat organizuoja ajurvedinio/vegetarinio maisto ruošimo pamokėles visiems žmonėms, mylintiems sveiką maistą!
Apsilankę “Ajurvedinė virtuvė” virtuvėlėje galite įsigyti prieskonių, ekologiškų arbatų, imbierinių gėrimų.
Ajurvedos principai
Maitindamasis pagal Ajurvedos principus, žmogus subalansuos save pagal penkis pirminius elementus (eterį, orą, ugnį, vandenį ir žemę), kartu subalansuos došas ir sukurs savo kūno fiziologijos, jausmų bei proto harmoniją.
Pasaulyje pripažinta maitinimosi kultūra
Šviežias maistas yra pilnas pranos (gyvybės jėgos) ir maistinių medžiagų.
Valgyti tinkamą maisto kiekį.
Persivalgymas arba nedavalgymas sukelia nuovargį.
Nėra tiksliai apibrėžta kiek kokių produktų kiekvienas turi suvalgyti, nes mes visi skirtingi ir turime skirtingus poreikius. Raskite tinkamą kiekį sau, užpildyti savo skrandį 50 procentų maisto, 25 proc. skysčiais ir palikti 25 % tuščia virškinimui.